Cum alegi fotograful pentru evenimentul tău

August 11, 2020

Nuntă, botez, o aniversare specială sau o petrecere de logodnă, indiferent de povestea în care urmează să fii protagonist, ai nevoie de un specialist în amintiri. Dincolo de metafora folosită pentru a numi fotograful pentru evenimentul tău, trebuie să știi că vei găsi pe piață o ofertă vastă. Cum îl alegi pe cel mai bun? Ei bine, chimia dintre voi trebuie să existe. Să fiți pe aceeași lungime de undă în idei și dorințe, ca mai apoi profesionistul în artele fotografiei să-și pună la bătaie experiența, talentul, imaginația nu în ultimul rând echipamentul foto de care dispune. Totul ca imaginile pe care le vei păstra o viață întreagă să fie perfecte.

Așadar, când, cum și unde cauți fotograful potrivit pentru evenimentul tău? Știm cu toții că sursa cea mai apropiată este Google, cel care expune toate ofertele de care dispune mediul online. Însă alegerea devine dificilă tocmai din cauză că opțiunile sunt numeroase. Mult prea numeroase. Și atunci ce e de făcut? Poate ar fi bine să ceri o a doua părere și să întrebi un prieten. Punct ochit, punct lovit! Recomandările de acest fel sunt eficiente în măsura în care vă doriți același lucru de la fotograful ales.

Am adunat pentru tine câteva idei de pus în practică atunci când pornești în identificarea fotografului ideal pentru petrecerea ta, indiferent de natura ei, de locația sau de tema aleasă. Iată-le, în ele ne regăsim și noi!

Studiază oferta online și cere recomandări

Da, internetul este cel mai la îndemână în identificarea unor fotografi despre care, însă, nu vei ști nimic. Și atunci cum alegi din sutele de oferte? Acordă puțin timp și cere recomandări, citește review-urile, studiază paginile de Facebook, caută eventuale blog-uri și păreri ale celor care au beneficiat deja de serviciile cu pricina. Ia în calcul că nu pot fi toți clienții 100% mulțumiți, tocmai de aceea e important să consulți portofolii și să vezi ce imagini inedite au fost surprise și pe care ți le-ai putea dori și tu pentru evenimentul tău.

Consultă portofolii și vezi dacă se potrivesc nevoilor tale

Așadar, portofoliul unui fotograf este cartea sa de vizită și reprezintă un element important pentru prima impresie. Dacă îți plac fotografiile trăsnite, instantaneele surprinse în mod spontan sau imaginile de detaliu și le regăsești pe toate în munca depusă de specialistul spre care ți-ai îndreptat atenția, atunci acesta a primit prima bilă albă din partea ta.

Cunoaște personal fotograful cu care alegi să lucrezi

După ce te-ai decis asupra fotografului, stabilește o întâlnire pentru a-l cunoaște. Este important să stabiliți o legătură înainte și să comunicați în prealabil pentru ca acesta să-și poată face o idee asupra modului în care va arăta evenimentul tău. Prezintă-i tematica, dacă ea există, locația sau locațiile unde veți petrece, acasă, la biserică, la restaurant sau în aer liber și permite-i să-ți ofere sugestii cu privire la recuzită sau alte idei și propuneri venite din experiența sa de-a lungul timpului. Nu te sfii să-i explici exact ce așteptări ai, ce anume dorești, precum și preferințele tale. Poate nu vei dori imagini de prim plan, de exemplu. Dă-i toate detaliile necesare!

Expune dorințele tale și acceptă sfaturi pertinente

Spune-i când și unde vrei să ai cele mai multe fotografii, dacă vrei o mini ședință foto, de 20-30 de minute în ziua evenimentului sau dacă dorești să surprindă în imagini anumite detalii de la cununie, botez, petrecere. Ia în calcul că omul din fața ta are experiență în domeniu și acceptă-i sugestiile sau ideile, pentru un rezultat cu adevărat reușit.

Stabilește un buget și consultă-te cu fotograful

Desigur, bugetul destinat pachetului foto este important în orice eveniment. Consultă oferta fotografului ales să-ți fie alături la evenimentul tău. Orice profesionist în domeniu va lucra cu un contract de prestare servicii și-ți va oferi toate garanțiile că munca sa va fi realizată ca la carte.

Nu uita că astfel de amintiri sunt pentru o viață întreagă. Un profesionist va scoate tot ce e mai bun din arta sa, va ști să mulțumească întotdeauna clienții și să empatizeze cu ei. Ți-o spune chiar un fotograf cu ani buni de experiență și cu sute de evenimente la activ. Investește în amintirile tale de neuitat!

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *