Top 5 destinații fotografice din România

May 14, 2020

Ședințele foto făcute la nivel profesionist sunt la mare căutare și în România. În ultimii ani, amatorii de imagini inedite și-au îndreptate atenția spre destinații fotografice spectaculoase, cu peisaje ce îți taie răsuflarea și cu detalii care pot fi surprinse cu ajutorul echipamentelor foto profesionale.

În același timp, frumusețile României au fost surprinse în poze realizate în albume de nuntă, cu mirii care și-au dorit ca „trash the dress” să fie un eveniment cu adevărat special. La fel și cei care au aleg ședințe foto tematice, având drept „recuzită” natura, în starea ei pură.

Dacă ți-ai descoperit și tu pasiunea pentru fotografie sau ești în căutarea unor idei pentru a realiza fotografii de poveste, găsești mai jos un top al celor mai captivante destinații din țara noastră. Iubești muntele, marea, tradițiile? Iată cum poți aduce România în imaginile tale! 

Vulcanii noroioși

Puțini știu că printre frumusețile României se află și vulcanii. În partea Buzăului vei găsi un loc de o frumusețe rară, unic în zonă. Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici reprezintă erupții de gaze din pământ, ce scot la suprafață un soi de bule de noroi. Sunt, de fapt, o rezervație naturală ce se întinde pe mai bine de 30 de hectare. Îi găsești în localitatea Berca din județul Buzău și sunt ideali pentru a surprinde în imagini detalii inedite ale naturii. Serios, imaginează-ți o ședință foto la limita cerului cu pământul, căci zona este și una montană, fiind înconjurată de Subcarpații de Curbură.

 Delta Dunării

Nimic nu se compară cu frumusețea apusului în Delta Dunării, pe o barcă a pescarilor, în mijlocul nuferilor înfloriți. Aceste peisaje superbe pot fi surprinse vara, începând cu luna iunie, atunci când se deschid florile de nufăr. Pelicanii fac și ei parte din tabloul perfect al Deltei, la fel și stuful de pe toate cele trei canale.

Plaje virgine de pe litoral

Una dintre cele mai căutate destinații fotografice din România este țărmul Mării Negre. Litoralul românesc este extrem de ofertant atunci când vine vorba de imagini spectaculoase. Recomandarea noastră are în prim plan plajele virgine de la Vadu și Corbu, pentru cei care vor să surprindă frumusețea naturii neatinsă de om. Dacă alegi să faci o ședință foto la mare, optează pentru prima parte a zilei, la răsărit sau după ce apune soarele. Lumina naturală și coloristica vor fi perfecte.

Sate din Maramureș și Bucovina

Iubitorii de tradiții găsesc adevărate minunății în satele din Maramureș sau Bucovina, zone unde se păstrează încă obiceiuri străvechi. Costumele populare, prispele caselor și căpițele de fân, totul printre văi și dealuri, pot creiona tablouri frumoase și unice. Satele din nordul țării sunt renumite pentru peisajele de o frumusețe rară, așa că natura și tradițiile pot fi îmbinate cu succes în fotografiile tale.

Transfăgărășan

Vorbeam de tăiat răsuflarea? Probabil știi deja că Transfăgărășanul a fost desemnată una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume. Peisajul este absolut uimitor, așa că imaginează-ți motivul peste care se află în lista celor mai căutate destinații fotografice din România. Drumul printre nori, Bâlea Lac, șoseaua șerpuită și verdele crud care o împrejmuiește vor arăta nemaipomenit în fotografii. Adesea, mirii în căutare de senzații tari își doresc să aibă parte de ședințe foto în mijlocul munților și aleg zona pentru imaginile de după nuntă. Interesant, nu?

Ne-am lămurit cam cum stă treaba. România în imagini arată uimitor, așa că nu te sfii să încerci o ședință foto în una dintre aceste destinații fotografice. Indiferent de alegerea ta, fii sigur că pozele vor fi de colecție!

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *