Care sunt cele mai bune aparate foto?

May 14, 2020

Ai decis că e momentul să investești în pasiunea ta pentru fotografie, asta după ce ai folosit vreme îndelungată smartphone-ul pentru a surprinde cele mai frumoase cadre. Sau poate vrei să achiziționezi un echipament ceva mai performant pentru hobby-ul tău. Oricare ar fi motivul, cele mai bune aparate foto sunt cele care corespund nevoilor fiecărui utilizator. Cum îl alegi pe cel potrivit dintr-o piață atât de ofertantă? Tot ce trebuie să faci pentru a te asigura că dai banii pe un aparat foto bun este să ții cont de tipul de fotografii pe care vrei să-l realizezi, bugetul de care dispui și nivelul la care te afli.

Să spunem că ești entry-level în tainele acestui domeniu. Iubești să surprinzi cele mai inedite cadre din vacanță sau de la diverse evenimente. Asta înseamnă că ai ceva cunoștințe de bază. În general, cei care caută să învețe cât mai multe lucruri despre lumină, diafragmă, cadre și funcții încep prin a-și achiziționa un aparat foto compact. Motivul? Sunt cele mai simple de utilizat, costul lor este accesibil și poți obține cu ajutorul lor fotografii uimitoare.

Cel mai bun aparat foto pentru începători? Aparatul foto compact

La început nu este nevoie să te complici cu setări manuale sau cu prea multe detalii tehnice. Cel mai bun aparat foto va fi unul compact, rezistent și ușor de folosit, mai ales dacă intenționezi să fotografiezi peisaje sau te axezi pe imagini tip portret.

Pentru a căpăta experiență, folosește aparatul foto pe modul automat. Va fi suficient pentru tine la început, când atenția va fi îndreptată spre ceea ce fotografiezi, cum încadrezi, cum cade lumina, mai puțin pe funcțiile setate manual. Mai apoi, pentru că fiecare fotograf trebuie să-și cunoască perfect instrumentele de lucru, vei trece la următorul nivel prin a cunoaște în ansamblu funcționarea aparatului foto, pentru mai multe beneficii tehnice. Cele mai bune aparate foto sunt cele care îți devin prietene și pe care le cunoști în cele mai mici detalii. Ia-o treptat, pentru a te asigura că dobândești experiență și devii un profesionist în domeniu, cunoscând și descoperind treptat toate aspectele fotografiatului.

Principalele avantaje ale unui aparat foto compact:

– este ușor de folosit, mai ales pentru începători și cei de nivel mediu

– modul automat te poate ajuta să surprinzi cele mai frumoase fotografii

– înveți pe parcurs detalii tehnice, precum diafragmă, ISO, apertură sau fișierele RAW

Alege aparatul foto în funcție de ce fel de fotografii vrei să faci

Cel fel de fotografii îți dorești să faci și unde? Sunt două întrebări la care e important să-ți răspunzi atunci când vrei să alegi cel mai bun aparat foto pentru tine. Dacă vrei să imortalizezi imagini din vacanțe, din călătoriile cu prietenii, peisaje inedite sau imagini portret în aer liber atunci ia-ți un compact. Tehnic, va fi perfect, iar imaginația și talentul tău artistic în materie de imagini va duce la rezultatul dorit: fotografii inedite.

Într-un top al aparatelor foto de acest fel se remarcă modelul Sony WX500. Pe lângă dimensiunile reduse și faptul că este foarte ușor de manevrat, ecranul rabatabil pentru selfie este perfect pentru a adăuga și o doză de distracție ședințelor foto pe care le realizezi. Îl ajută optica excelentă și o calitate a imaginii foarte bună.

DSLR-ul, prietenul pasionaților de fotografie

În pas cu moda, dar în același timp extrem de utile pentru fotografii care și-au transformat pasiunea în munca de zi cu zi, DSLR-urile sunt printre cele mai râvnite aparate foto. Fiecare își dorește imaginea perfectă, iar pentru a o obține ai nevoie de echipament performant. Dacă la lumina zilei și în vacanțe cele mai potrivite sunt compactele, în situația în care ești nevoit să faci poze cu lumină scăzută, atunci un aparat foto performant te va salva. Senzorul este printre cele mai importante funcții ale unui DSLR și te ajută să obții calitate excelentă a imaginii. În funcție de dimensiunea sa crește și calitatea fotografiei. Cele mai bune aparate foto sunt cele care au un senzor mai mare pentru că asigură performanțe ridicate, chiar și în lipsa luminii naturale.

Recomandări de aparate foto

  • Canon PowerShot G7 X Mark II
  • Nikon D5300, kit 18-55mm
  • Canon 750D, kit 18-55mm
  • Canon 200D, kit 18-55mm
  • Sony Cyber-Shot DSCHX350

Nu uita să-ți stabilești bugetul pe care vrei să-l aloci pentru achiziționarea unui aparat foto. Ține cont că nu e obligatoriu să cheltui o avere pentru a obține fotografii inedite și pentru a-ți putea practica pasiunea. În plus, în timp, vei avea nevoie și de accesorii menite să-ți perfecționeze tehnica. Studiază ofertele existente pe piață și ia în calcul criteriile pe care le-am expus, pentru a te asigura că faci alegerea potrivită pentru nevoile tale!

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *